Boca Juniors

AANBIEDING – Alleen deze week goedkope vliegtickets naar Buenos Aires!

Het Argentijnse voetbal is van een heel ander kaliber dan in Europa. Het niveau is minder, maar de sfeer is nergens zo intensief als in Argentinie. Voetbal wordt beleefd als een geloof en het belangrijkste aspect van de cultuur. Dit geldt eigenlijk voor elke voetbalclub op Zuid-Amerika.

Boca Juniors is een vele grote van de clubs uit Buenos Aires en daarnaast behoort Buenos Aires tot de (Cinco Grandes) van Argentinië. De andere die daartoe behoren zijn River Plate, Independiente, San Lorenza en Racing Club.

De grote rivaal van Boca Juniors is River Plate. Deze wedstrijd is de wedstrijd der wedstrijden en wordt dan ook de Superclasico genoemd en is altijd erg beladen.

Boca Juniors speelt zijn wedstrijden in het stadion La Bombonera en ligt in de wijk La Boca in Argentinië. Het stadion biedt plaats aan ongeveer 49.000 mensen. Ik spreek uit ervaring dat de sfeer echt onbeschrijfelijk is. Alle 49.000 produceren de hele wedstrijd een oorverdovend geluid en het stadion voel je op zijn grond vesten trillen. Door veel rellen in het verleden is het in Argentinië helaas niet meer toegestaan voor uitsupporters om uitwedstrijden te bezoeken.

Hoe kom ik aan kaarten?

Het is onmogelijk om zelf kaarten te kopen via de officiele kanalen van Boca Juniors. De kaartverkoop is een aantal jaar geleden door het bestuur (onder dwang of niet) uit handen gegeven aan supportersgroeperingen (argentijnse maffia). De kaartverkoop gaat dan altijd via tussenhandelaren, vaak over een aantal schijven.

Zelf ben ik via Mixed Up Exchange aan kaarten gekomen. Dit is een betrouwbare organisatie die ik zeer zeker kan aanbevelen. Deze organisatie ‘huurt’ seizoenskaarten van supporters, waardoor deze supporters geld verdienen met hun seizoenskaart en gratis naar hun favoriete club kunnen. Je koopt een kaartje voor ongeveer 80-100 US Dollar. Het is een toeristentour die je boekt en je wordt daarom opgehaald door een tweetal gidsen bij je hotel/hostel met een busje naar het stadion gebracht en wordt je weer veilig thuis gebracht.

Voor de Superclasico Boca Juniors – River Plate is het vrijwel onmogelijk om kaarten voor te krijgen, omdat veel seizoenskaarthouders deze wedstrijd voor geen mogelijkheid willen missen.

Om in contact te komen met Mixed Up Exchange klik dan hier. Het is handig om te vertellen dat je via dit blog de contactgegevens hebt verkregen.

Tip: Wedstrijd uitverkocht? Koop je kaarten hier!

Tip: Kijk eerst voor vliegtickets, voordat je kaarten koopt i.v.m vliegtijden en prijzen.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.