Borussia Dortmund tickets

Borussia Dortmund speelt haar thuiswedstrijden sinds 1974 in het Signal Iduna Park (voorheen Westfalenstadion) dat plaats biedt voor 81.369 toeschouwers. Het is een echte volksclub net over de grens in het Ruhrgebied. Mede hierdoor is er vanuit Nederland en België een enorm grote vraag naar Borussia Dortmund tickets, wij leggen uit hoe je zelf aan kaarten kunt komen.

Bekijk kaarten Borussia Dortmund

Borussia Dortmund staat bekend om haar sfeervolle harde kern ‘die Gelbe Wand’ (de gele wand). De Gelbe Wand is de staantribune achter het goal aan de zuid kant.

Hoe kom ik aan kaarten Borussia Dortmund?

Borussia Dortmund heeft een hele trouwe aanhang met ruim 50.000 seizoenskaarthouders . Het is voor sommige wedstrijden moeilijk (of zelfs onmogelijk) om aan kaarten Borussia Dortmund te komen via de vrije verkoop.

Voor het seizoen 2019-2020 kostte een kaartje voor een Bundesliga wedstrijd van Borussia Dortmund tussen de 35 euro en 70 euro. Dit verschilt per categorie van de zitplaatsen in het stadion.

Op  de website van Borussia Dortmund staat het verkoopschema van de tickets. Het is belangrijk in dit goed in de gaten te houden.

Wanneer er vrije kaartverkoop is start deze meestal op de aangegeven dag om 8:30 uur en is binnen 3-4 minuten volledig uitverkocht. De tickets zijn dan telefonisch te koop en via de ticketshop die ook in het Engels beschikbaar is.

Er is dan ook een beetje geluk voor nodig om kaarten te kunnen bemachtigen. Voor het kopen van wedstrijdtickets moet je beschikken over een gratis supportersaccount. Het is raadzaam om het account aan te maken voordat de ticketverkoop van start gaat.

Mocht een wedstrijd nog niet zijn uitverkocht dan is het mogelijk om op de wedstrijddag zelf vanaf 4,5 uur van te voren bij het stadion nog kaarten te kopen, maar dat een wedstrijd niet uitverkocht is gebeurt zelden.

Als buitenlander moet je de keuze selecteren bij de verzendmethode als ‘foreigner’. Je krijgt dan in je mail een bevestiging die je mee moet nemen samen met een geldig legitimatie met foto. De tickets kan je dan afhalen bij de Fan Welt (fanzone) van Borussia Dortmund buiten aan de kassa.

Lid worden van de supportersvereniging –> meer kans op Borussia Dortmund tickets

Voor 60 euro per seizoen kan je lid worden van de supportersvereniging van Borussia Dortmund. Het lidmaatschap kan je aanvragen via de website. Wanneer je lid bent geworden van de supportersvereniging kan je een dag eerder tickets kopen dan de vrije verkoop. De kaart verkoop voor leden verloopt alleen telefonisch, via een computerstem.

Net als de vrije ticketverkoop is de kans aanwezig dat je zelfs met een lidmaatschap geen kaarten kan bemachtigen, want de beschikbare tickets voor leden zijn ook altijd binnen 8 à 10 minuten uitverkocht.

Bereikbaarheid

AutoVanuit Nederland is het stadion op ongeveer 2 uur rijden vanaf Utrecht. Neem de A12 richting Arnhem, vervolgens de A3 en de A2 in Duitsland richting Dortmund.

Trein: Vanaf het treinstation Dortmund Hbf gaat er 3-4x per uur een tram die rechtstreeks naar het Signal Iduna Park gaat. Wanneer je alle geel/zwart geklede mensen volgt moet het vanzelf goed komen.

Tip 1: Wedstrijd uitverkocht? Koop je betrouwbare Borussia Dortmund tickets hier!

Tip 2: Ook hier kun je betrouwbaar en betaalbaar losse kaarten kopen!

Tip 3: Vaak is het uitvak niet uitverkocht en kan je voor de uitspelende club kaarten kopen voor het uitvak. Dit kan online via de homepage of telefonisch met de supportersvereniging van de uitspelende club.

(TIP) Te veel gedoe of lukt het niet? Koop hier eenvoudig losse tickets voor BVB!

3 reacties

  1. Als buitenlander moet je de keuze selecteren bij de verzendmethode als ‘foreigner’.
    waar kan ik dit aanpassen wil tickets kopen voor uefa champions league, maar dit lukt me niet.
    kunnen ze aan de ticket hotline ook engels anders doe ik het eventueel zo door te bellen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.