Borussia Dortmund

Borussia Dortmund speelt zijn thuiswedstrijden sinds 1974 in het Signal Iduna Park (voorheen Westfalenstadion) dat plaats biedt voor 81.369 toeschouwers. Het is een echte volksclub net over de grens in het Ruhrgebied.

Borussia Dortmund staat bekend om haar sfeervolle harde kern ‘die Gelbe Wand’ (de gele wand). De Gelbe Wand is de staantribune achter het goal aan de zuid kant.

Hoe kom ik aan kaarten?

Borussia Dortmund heeft een hele trouwe aanhang met ruim 50.000 seizoenskaarthouders . Het is voor sommige wedstrijden moeilijk (of onmogelijk) om aan kaarten te komen via de vrije verkoop.

Voor het seizoen 2017-2018 kost een kaartje voor een Bundesliga wedstrijd van Borussia Dortmund tussen de 21 euro en 52 euro.

Op  de website van Borussia Dortmund staat het verkoopschema. Het is belangrijk in dit goed in de gaten te houden.

Wanneer er vrije verkoop is start deze meestal op de aangegeven dag om 8:30 uur en is binnen 3-4 minuten volledig uitverkocht. De tickets zijn dan te koop via de ticketshop die ook in het engels beschikbaar is.

Er is dan ook een beetje geluk voor nodig om tickets te kunnen bemachtigen. Voor het kopen van wedstrijdkaarten moet je beschikken over een gratis supportersaccount. Het is raadzaam om het account aan te maken voordat de ticketverkoop van start gaat.

Mocht een wedstrijd nog niet zijn uitverkocht dan is het mogelijk om op de wedstrijddag zelf vanaf 4,5 uur van te voren bij het stadion nog kaarten te kopen, maar dat een wedstrijd niet is uitverkocht gebeurt zelden.

Als buitenlander moet je de keuze selecteren bij de verzendmethode als ‘foreigner’. Je krijgt dan in je mail een bevestiging die je mee moet nemen samen met een geldig legitimatie met foto. De kaarten kan je dan afhalen bij de Fan Welt (fanzone) van Borussia Dortmund buiten aan de kassa.

Lid worden van de supportersvereniging –> meer kans op kaarten

Voor 60 euro per seizoen kan je lid worden van de supportersvereniging van Borussia Dortmund. Het lidmaatschap kan je aanvragen via de website. Wanneer je lid bent geworden van de supportersvereniging kan je een dag eerder kaarten kopen dan de vrije verkoop. De kaartverkoop voor leden verloopt alleen telefonisch, via een computerstem.

Net als de vrije verkoop is de kans aanwezig dat je zelfs met een lidmaatschap geen kaarten kan bemachtigen, want de beschikbare kaarten voor leden zijn ook altijd binnen 8-10 minuten uitverkocht.

Bereikbaarheid

AutoVanuit Nederland is het stadion op ongeveer 2 uur rijden vanaf Utrecht. Neem de A12 richting Arnhem, vervolgens de A3 en de A2 in Duitsland richting Dortmund.

Trein: Vanaf het treinstation Dortmund Hbf gaat er 3-4x per uur een tram die rechtstreeks naar het Signal Iduna Park gaat. Wanneer je alle geel/zwart gekleden mensen volgt moet het vanzelf goed komen.

Tip 1: Wedstrijd uitverkocht? Koop je kaarten hier!

Tip 2: Ook hier kun je losse kaarten kopen!

Tip 3: Vaak is het uitvak niet uitverkocht en kan je voor de uitspelende club kaarten kopen voor het uitvak. Dit kan online via de homepage of telefonisch met de supportersvereniging van de uitspelende club.

(TIP) Te veel gedoe of lukt het niet? Koop hier eenvoudig losse kaarten!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 gedachten over “Borussia Dortmund”