Champions League finale tickets

De topwedstrijd van het voetbalseizoen is natuurlijk de finale van de grote Champions League competitie. Deze finale wordt meestal gespeeld in mei en elk jaar in een groot stadion in een ander land. In 2020 is de finale van de Champions League tussen Bayern München en Paris Saint Germain gespeeld in het Estádio da Luz in Lissabon, helaas met een beperkt aantal toeschouwers. Op zaterdag 29 mei 2021 wordt de CL finale gespeeld in Sint-Petersburg. In de seizoen hierna zijn de Allianz Arena in München (2022) en Wembley in Londen (2023) de podia voor de eindstrijd. Lees hieronder hoe je zelf aan de Champions League finale tickets kunt komen.

Hoe kom ik aan wedstrijdkaarten voor de Champions League Finale?

Voor elke CL finale wordt ongeveer 30% van de finale kaarten toegekend aan elke finalist en wordt er 30% van de tickets beschikbaar gesteld door de UEFA voor sponsoren en voor neutrale toeschouwers. De kaarten die toegekend worden aan beide clubs worden verkocht onder de seizoenskaarthouders en leden van de supportersverenigingen.

Daarnaast worden er ook tickets verkocht via de website van de UEFA. Elke voetballiefhebber kan zich hiervoor inschrijven. De inschrijving hiervoor gaat meestal half maart open tot en met eind maart. Daarna vindt er een loting plaats en word je via e-mail geïnformeerd of je kaarten heb toegewezen gekregen of niet. Bij het inschrijven kan je kiezen uit vier categorieën, waar categorie 1 de duurste tickets zijn en categorie 4 de goedkoopste.

Per aanvraag kan je 2 kaarten aanvragen. Om tickets aan te kunnen vragen moet je beschikken over een gratis account van de UEFA, een creditcard en twee geldige paspoorten, omdat de tickets op naam worden gezet. Wanneer je je aanvraag hebt ingediend en kaarten toegewezen hebt gekregen is het niet meer mogelijk om deze te annuleren. Het geld van je creditcard wordt daadwerkelijk afgeschreven.

Geen CL finale tickets gekregen via de UEFA loting?

Wanneer het niet is gelukt om tickets voor de Champions League finale te krijgen via de loting van de UEFA kan je de kaarten nog kopen bij betrouwbare Nederlandse websites. Aan te raden is om Engelse websites met goedkopere prijzen te vermijden, hier is de communicatie erg slecht. Diverse Nederlandse bedrijven vragen tickets in grote getalen aan en hebben daardoor meer kans op kaarten. Daarnaast hebben zij de juiste contacten om kaarten in te kunnen kopen. Deze worden vervolgens online verkocht voor hogere prijzen, dat wel.

Champions League finale tickets bestellen

Champions League Finale tickets
Een finale wedstrijd bezoeken is een top ervaring!