Europa League finale tickets

Europa League finale tickets. De Europa League finale is de jaarlijkse finale van het één na grootste Europese clubtoernooi. In 2017 werd deze finale voor het laatst door een Nederlandse club gespeeld. Ajax ging helaas met 0-2 onderuit tegen Manchester United. Ieder jaar in mei wordt de eindstrijd gespeeld en elk jaar in een andere stad en stadion.

Europa League tickets bekijken

Op 31 mei 2023 wordt de Europa League finale gespeeld in Boedapest te Hongarije. Hieronder lees je meer informatie over hoe je zelf aan Europa League Finale tickets kunt komen.

Hoe kom ik aan Europa League Finale kaarten?

Voor iedere Europa League finale wordt ongeveer 20% van de finale kaarten toegekend aan elke finalist. De overige 60% van de tickets wordt beschikbaar gesteld door de UEFA voor sponsoren en neutrale toeschouwers, vooral vanuit de speelstad. De kaarten die toegekend worden aan beide clubs worden verkocht onder de seizoenkaarthouders en leden van de supportersverenigingen. Zonder lidmaatschap is het onmogelijk via de clubs kaarten te kopen. Voor de Champions League finale geldt hetzelfde.

Een deel van de tickets wordt via de website van de UEFA dus verkocht door middel van loting aan neutrale toeschouwers. Elke voetballiefhebber kan zich hiervoor inschrijven. De inschrijving hiervoor gaat meestal half maart open en loopt tot en met eind maart. Daarna vindt er een loting plaats en word je via e-mail geïnformeerd of je kaarten heb toegewezen gekregen of niet. Bij het inschrijven kan je kiezen uit vier categorieën, waar categorie 1 de duurste tickets zijn en categorie 4 de goedkoopste.

Per aanmelding kan je twee kaarten aanvragen. Om tickets aan te kunnen vragen moet je beschikken over een gratis account van de UEFA, een creditcard en twee geldige paspoorten, omdat de tickets op naam worden gezet. Wanneer je je aanvraag hebt ingediend en kaarten toegewezen hebt gekregen is het niet meer mogelijk om deze te annuleren. Het geld wordt ook daadwerkelijk van je creditcard afgeschreven.

Geen Europa League finale tickets gekregen via de club of UEFA loting?

Hoewel bovenstaande methode het proberen waard is, is de kans dat je op deze manier tickets krijgt erg klein. De vraag naar Europa League finale tickets is simpelweg een stuk groter dan het aantal beschikbare kaarten. De Kans dat jij wordt uitgeloot is dus erg klein.

Vaak heb je een veel grotere kans op Europa League finale kaarten bij voetbalreisorganisaties. Een partij die losse Europa League tickets aanbiedt is Voetbalticketshop. Op hun website bestel je eenvoudig Europa League kaarten door je wedstrijd, tribune en aantal kaarten te selecteren.

Bekijk na de halve finales of de finale ook in het aanbod staat. Mocht dit niet zo zijn of wil je daarvoor al tickets bestellen dan kan je deze aanvragen door middel van een offerte.

Bekijk de Europa League voetbalreizen van Number 1 hier.

Europa League tickets