Europa League finale tickets

Wanneer je favoriete club de finale van de Europa League behaald heeft is dit natuurlijk dé wedstrijd van het seizoen. In 2017 was dat voor veel Nederlanders de Europa League finale wedstrijd Manchester United – Ajax, helaas ging deze met 0-2 verloren. Ieder jaar in mei wordt de eindstrijd gespeeld en elk jaar in een andere stad en dus stadion. Op 26 mei 2021 wordt de Europa League finale gespeeld in het Energa Gdansk stadion in Polen. In mei 2022 vindt het plaats in het Ramón Sánchez Pizjuán stadion in Sevilla, een prachtige locatie natuurlijk. Hieronder lees je meer informatie over hoe je zelf aan Europa League Finale tickets kunt komen.

Hoe kom ik aan wedstrijdkaarten voor de Europa League Finale?

Voor iedere Europa League finale wordt ongeveer 20% van de finale kaarten toegekend aan elke finalist. De overige 60% van de tickets wordt beschikbaar gesteld door de UEFA voor sponsoren en neutrale toeschouwers, vooral vanuit de speelstad. De kaarten die toegekend worden aan beide clubs worden verkocht onder de seizoenskaarthouders en leden van de supportersverenigingen. In de vrije verkoop is er geen kans op tickets. Voor de Champions League finale geldt hetzelfde.

Een deel van de tickets wordt via de website van de UEFA dus verkocht en geloot aan “neutrale” toeschouwers. Elke voetballiefhebber kan zich hiervoor inschrijven. De inschrijving hiervoor gaat meestal half maart open en loopt tot en met eind maart. Daarna vindt er een loting plaats en word je via e-mail geïnformeerd of je kaarten heb toegewezen gekregen of niet. Bij het inschrijven kan je kiezen uit vier categorieën, waar categorie 1 de duurste tickets zijn en categorie 4 de goedkoopste.

Per aanvraag kan je twee kaarten aanvragen. Om tickets aan te kunnen vragen moet je beschikken over een gratis account van de UEFA, een creditcard en twee geldige paspoorten, omdat de tickets op naam worden gezet. Wanneer je je aanvraag hebt ingediend en kaarten toegewezen hebt gekregen is het niet meer mogelijk om deze te annuleren. Het geld van je creditcard wordt daadwerkelijk afgeschreven.

Geen Europa League finale tickets gekregen via de club of UEFA loting?

Wanneer het niet is gelukt om tickets voor de Europa League finale te krijgen bij de club of via de loting van de UEFA kan je de kaarten nog kopen bij betrouwbare Nederlandse websites. Aan te raden is om Engelse websites met goedkopere prijzen te vermijden, hier is de communicatie namelijk niet goed. Diverse Nederlandse bedrijven vragen tickets in grote getalen aan en hebben daardoor meer kans op kaarten. Daarnaast hebben zij de juiste contacten om kaarten in te kunnen kopen. Deze worden vervolgens online verkocht voor hogere prijzen, dat wel.

Europa League finale tickets bestellen

Europa League finale tickets
Een finale is fantastisch om mee te maken!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.