Everton FC

AANBIEDING – Alleen deze week goedkope vliegtickets naar Liverpool!

Everton FC  (ook wel ‘The Toffees’ genoemd) is een voetbalclub uit de Engelse stad Liverpool. De clubs is opgericht in 1879 en het speelt de thuiswedstrijden op Goodison Park. Het stadion biedt plaats aan 39.572 toeschouwers. In de begin dagen van Everton FC speelde het de thuiswedstrijden op Anfield, het huidige stadion van aartsrivaal Liverpool FC. Hierdoor is ook de rivaliteit tussen de twee clubs ontstaan. De stadsderby tussen Liverpool FC en Everton FC heet de Merseyside derby en is altijd erg sfeervol. Deze wedstrijd is dan ook steevast uitverkocht maar staat bekend als ‘the friendly derby’, doordat fans van beide clubs in vaak door elkaar zitten in het stadion.

Hoe kom ik aan wedstrijdkaarten voor Everton FC?

Wedstrijd kaarten voor Everton FC zijn online aan te kopen. Doordat Everton FC in een niet al te groot stadion speelt en het een trouwe aanhang heeft zijn er niet veel kaarten beschikbaar voor de vrije verkoop. Het is dus van belang om er op tijd bij te zijn. Op de homepage staat het wedstrijdschema gepubliceerd waar je kan zien wanneer Everton thuis speelt en tegen welke tegenstander The Toffees het opnemen.

In de ticket verkoop sectie van de website is het mogelijk om kaarten aan te schaffen. De kaarten gaan meestal 4-5 weken voor aanvang van de wedstrijd. Zoals bij alle voetbalclubs hebben de leden van de supportersvereniging (members) 2-3 dagen eerder de mogelijkheid om kaarten te kopen voor dat de ‘general sale’ van start gaan. Een wedstrijdkaartje voor Everton FC kost ongeveer 38-50 pond afhankelijk van de plaats in het stadion en de tegenstander.

Om kaarten te kunnen kopen moet je beschikken over een (gratis) account van Everton FC en een creditcard om mee te betalen.

Daarnaast is er ook een officiële marktplaats waar seizoenkaarthouders hun kaartje kunnen verkopen als zij een keer niet kunnen (link)

Tip 1: Wedstrijd uitverkocht? Koop je kaarten hier!

Tip 2: Kijk eerst voor vliegtickets, voordat je kaarten koopt i.v.m vliegtijden en prijzen.

(TIP) Te veel gedoe of lukt het niet? Boek dan hier alsnog je voetbalreis of koop losse kaarten!