FC Barcelona Tickets

FC Barcelona is afkomstig uit de gelijknamige stad Barcelona en speelt zijn wedstrijden in het wereld beroemde stadion Camp Nou. Het stadion van FC Barcelona biedt plaats aan 99.050 toeschouwers en is bijna elke wedstrijd volledig uitverkocht. In het verleden hebben veel Nederlanders furore gemaakt bij FC Barcelona en bijgedragen aan grote successen. Onder andere Johan Cruijff, Frank Rijkaard, Ronald Koeman, Frank en Ronald de Boer en Patrick Kluivert zijn bij FC Barcelona actief geweest als trainer of als speler. Op dit moment spelen de Nederlanders Frenkie de Jong en Memphis Depay bij Barca. Frenkie de Jong werd voor ruim 85 miljoen euro gekocht van Ajax in 2019.

Voetbaltickets FC Barcelona kopen

De grote aartsrivaal is Real Madrid. De wedstrijd van deze twee rivalen tegen elkaar wordt El Clasico genoemd en staan garant voor spektakel en sfeer.

Thuiswedstrijden van FC Barcelona, buiten de topwedstrijden, zijn iets minder sfeervol als je het vergelijkt met andere voetbalclubs zoals Atletico Madrid, Borussia Dortmund en vele Engelse voetbalclubs. Een wedstrijd van FC Barcelona is zeker de moeite waard, omdat het topvoetbal is en het is een imposant stadion. Het zien spelen van alle wereldtoppers zoals Frenkie de Jong en Depay is zeker bijzonder om mee te maken.

Kijk voor meer informatie over tickets FC Barcelona ook eens op www.voetbalticketshop.nl

Hoe kom ik aan tickets FC Barcelona?

Thuiswedstrijden van FC Barcelona worden vaak bezocht door heel veel toeristen. Dit komt waarschijnlijk doordat deze bereid zijn om een hogere ticketprijs te betalen dan de ‘socios’. Op El Clasico na, is het daarom mogelijk om voor veel grote wedstrijden aan kaarten te komen.

Via de ticketpagina op de homepage staat het wedstrijd- en verkoopschema voor de thuiswedstrijden. Ongeveer een maand van te voren gaan de kaarten in de verkoop. De socios (leden van de supportersvereniging) hebben het eerste voor recht om kaarten te kopen. Als laatste gaan de resterende kaarten in de vrije verkoop. De prijzen van de kaartjes lopen heel erg uiteen. Dit komt door de plaats in het stadion; hogere plaatsen zijn goedkoper dan lagere plaatsen en achter het goal is goedkoper dan aan de lange zijde. Daarnaast variëren de prijzen ook per tegenstander. Tegen laagvliegers kun je vaak al goedkoop aan kaartjes komen. Voor belangrijkste wedstrijden zoals tegen Real Madrid is het onmogelijk om zelf kaarten te krijgen, omdat deze wedstrijden vrijwel altijd al uitverkoop zijn voor dat de kaarten in de vrije verkoop gaan.

Voor het kopen van kaartjes voor FC Barcelona heb je een account nodig op de site van FC Barcelona. Dit is gratis aan te maken. Wanneer je kaartjes gaat kopen kun je deze alleen afrekenen met een creditcard. De tickets die je dan hebt gekocht worden per mail verstuurd en kan je thuis uitprinten of als mobiel ticket gebruiken. Betaling met een Nederlandse creditcard wil nog wel een problemen geven helaas. Let op! Fc Barcelona heeft een nieuw ticketsysteem (smartbooking), de kans is groot dat de aangekochte tickets niet naast elkaar zijn. Het systeem geeft vaak gebroken pairs, deze plaatsen bevinden zicht achter elkaar, diagonaal, of met een trap/stoel ertussen. Kijk daarom goed wat je koopt. Voetbalticketshop.nl en Voetbalreizenxl.nl garanderen altijd echte pairs (plaatsen naast elkaar).

Tips voor het kopen van FC Barcelona tickets

Tip 1: Koop je tickets voor FC Barcelona bij een officieel partner van de club. Deze partijen zijn te herkennen aan hun batch ‘Official Ticket Agent of Barcelona’ of ‘Authorised Ticket Sales of FC Barcelona’.

Wedstrijd ook bij deze partijen uitverkocht, kijk dan eens op de website van Voetbalticketxpert!

Tip 2: Kaarten voor Champions League wedstrijden van FC Barcelona zijn vaak makkelijker te verkrijgen, omdat het doordeweekse wedstrijden zijn. Voetbalticketshop.nl is Official Agent van FC Barcelona en heeft altijd tickets voor de Champions League wedstrijden.

Tip 3: Als je na de wedstrijd geen haast hebt, kies er dan voor om bij het stadion nog ergens wat te drinken of te eten met de locals. De metrostations staan dan overvol en dan sta je zo 30-60 min vast in de warme tunnels van de metrostations.

Tip 4: Kijk eerst voor vliegtickets, voordat je kaarten koopt i.v.m vliegtijden en prijzen.

(TIP) te veel gedoe of lukt het niet? Boek dan hier alsnog je voetbalreis Barcelona of koop losse kaarten!

Tickets FC Barcelona

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.