Tickets FC Barcelona

FC Barcelona is afkomstig uit de gelijknamige stad Barcelona en speelt zijn wedstrijden in het wereld beroemde stadion Camp Nou. Het stadion van FC Barcelona biedt plaats aan 99.050 toeschouwers en is bijna elke wedstrijd volledig uitverkocht. In het verleden hebben veel Nederlanders furore gemaakt bij FC Barcelona en bijgedragen aan grote successen. Onder andere Johan Cruijff, Frank Rijkaard, Ronald Koeman, Frank en Ronald de Boer en Patrick Kluivert hebben zijn FC Barcelona actief geweest als trainer of als speler. Op dit moment speelt de Nederlander Frenkie de Jong bij Barca. Frenkie de Jong voor ruim 85 miljoen euro gekocht van Ajax in 2019.

De grote aartsrivaal is Real Madrid. De wedstrijd van deze twee rivalen tegen elkaar wordt El Clasico genoemd en staan garant voor spektakel en sfeer.

Thuiswedstrijden van FC Barcelona, buiten de topwedstrijden, zijn niet heel erg sfeervol als je het vergelijkt met andere voetbalclubs zoals Atletico Madrid, Borussia Dortmund en vele Engelse voetbalclubs. Een wedstrijd van FC Barcelona is zeker de moeite waard, omdat het topvoetbal is en het is een imposant stadion. Het zien spelen van alle wereldtoppers zoals Messi en Suarez is zeker bijzonder om mee te maken.

Kijk voor meer informatie over tickets en de geschiedenis FC Barcelona ook eens op www.campnou.nl

Hoe kom ik aan kaarten?

Thuiswedstrijden van FC Barcelona worden vaak bezocht door heel veel toeristen. Dit komt waarschijnlijk doordat deze bereid zijn om een hogere ticketprijs te betalen dan de ‘socios’. Op El Clasico na, is het daarom mogelijk om voor veel grote wedstrijden aan kaarten te komen.

Via de ticketpagina op de homepage staat het wedstrijd- en verkoopschema voor de thuiswedstrijden. Ongeveer een maand van te voren gaan de kaarten in de verkoop. De socios (leden van de supportersvereniging) hebben het eerste voor recht om kaarten te kopen. Als laatste gaan de resterende kaarten in de vrije verkoop. De prijzen van de kaartjes lopen heel erg uiteen. Dit komt door de plaats in het stadion; hogere plaatsen zijn goedkoper dan lagere plaatsen en achter het goal is goedkoper dan aan de lange zijde. Daarnaast varieren de prijzen ook per tegenstander. Tegen laagvliegers kun je vaak al goedkoop aan kaartjes komen. Voor belangrijkste wedstrijden zoals tegen Real Madrid is het onmogelijk om zelf kaarten te krijgen, omdat deze wedstrijden vrijwel altijd al uitverkoop zijn voor dat de kaarten in de vrije verkoop gaan.

Voor het kopen van kaartjes heb je een account nodig op de site van FC Barcelona. Dit is gratis aan te maken. Wanneer je kaartjes gaat kopen kun je deze alleen afrekenen met een creditcard. De tickets die je dan hebt gekocht worden per mail verstuurd en kan je thuis uitprinten.

Tip: Wedstrijd uitverkocht? Koop je kaarten hier of hier!

Tip 2: Kaarten voor Champions League wedstrijden van FC Barcelona zijn vaak makkelijker te verkrijgen, omdat het doordeweekse wedstrijden zijn.

Tip 3: Als je na de wedstrijd geen haast hebt, kies er dan voor om bij het stadion nog ergens wat te drinken of te eten met de locals. De metrostations staan dan overvol en dan sta je zo 30-60 min vast in de warme tunnels van de metrostations.

Tip 4: Kijk eerst voor vliegtickets, voordat je kaarten koopt i.v.m vliegtijden en prijzen.

(TIP) te veel gedoe of lukt het niet? Boek dan hier alsnog je voetbalreis of koop losse kaarten!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.