Finale Champions League & Europa League

De topwedstrijd van een voetbalseizoen zijn natuurlijk de finales van de grote Europese competities de Champions League en de Europa League. Beide finales worden gespeeld in mei en elk jaar in een groot stadion in een ander land. In 2017 is de finale van de Europa League tussen Ajax en Manchester United gespeeld in de Friends Arena in Stockholm en de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Juventus werd gespeeld in het Millennium stadion in Cardiff.  In 2018 wordt de finale van de Europa League gespeeld op 16 mei in Lyon in Frankrijk en de Champions League finale wordt gespeeld in Kiev in Oekraïne op 26 mei.

Hoe kom ik aan wedstrijdkaarten voor de Champions League Finale en Europa League finale?

Voor elke finale wordt ongeveer 30% van de finale kaarten toegekend aan elke finalist en wordt er 30% van de kaarten beschikbaar gesteld door de UEFA voor sponsoren  en voor neutrale toeschouwers. De kaarten die toegekend worden aan beide clubs worden verkocht onder de seizoenskaarthouders en leden van de supportersvereniging.

Daarnaast worden er ook kaarten verkocht via de website van de UEFA. Elke voetballiefhebber kan zich hiervoor inschrijven. De inschrijving hiervoor gaat meestal half maart open tot en met eind maart. Daarna vind er een loting plaats en wordt je via email geïnformeerd of je kaarten heb toegewezen gekregen of niet. Bij het inschrijven kan je kiezen uit vier categorieën, waar categorie 1 de duurste kaarten zijn en categorie 4 de goedkoopste.

Per aanvraag kan je 2 kaarten aanvragen. Om kaarten aan te kunnen vragen moet je beschikken over een gratis account van de UEFA, een creditcard en twee geldige paspoorten, omdat de kaarten op naam worden gezet. Wanneer je je aanvraag hebt ingediend en kaarten toegewezen hebt gekregen is het niet meer mogelijk om deze te annuleren en terug te geven en zal het geld van je creditcard worden afgeschreven.

Tickets Champions League bestellen