Galatasaray

AANBIEDING – Alleen deze week goedkope vliegtickets naar Istanbul!

Galatasaray is opgericht in 1905 en is een club uit de Turkse stad Istanbul. De club ligt gelegen in het Europese deel van de stad. De voetbalclub is onderdeel van Galatasaray Sport Club waar verschillende sporten onder vallen. De thuiswedstrijden worden sinds 2011 gespeeld in het Türk Telekom Stadion dat plaats biedt aan ruim 52.223 toeschouwers.

Naast Galatasaray zijn de grote rivalen Fenerbahce en Besiktas ook afkomstig uit Istanbul. De wedstrijd tegen Fenerbahce wordt ook wel de ‘Intercontinental Derby’ genoemd doordat Galatasaray gelegen ligt in het Europese deel van de stad en Fenerbahce in het Aziatische deel. Echter is Galatasaray veruit de grootste en meest succesvolle club uit Turkije met 20 gewonnen landstitels en 17 keer de nationale beker.

Turkse voetbal wedstrijden staan bekend om de sfeer door de temperament volle Turkse voetbalfans. Wedstrijden kunnen soms een heksenketel zijn door het oor verdovende geluid dat de fans gedurende de wedstrijd produceren.

Hoe kom ik aan kaarten?

Om te beginnen is het handig om te kijken wanneer Galatasaray een thuiswedstrijd speelt. Op de officiele website kun je het speelschema vinden. Het verkrijgen van wedstrijdkaarten is erg moeilijk, omdat je niet via de website van Galatasaray kaarten kan kopen. De kaartverkoop verloopt via de website Passo. Het is vergelijkbaar met het clubcard systeem in Nederland. Iedereen kan een Passo kaart aanvragen, maar voor buitenlanders is het proces iets anders. Op de website van Passo staat een filmpje hoe je als buitenlander z’n kaart kunt krijgen, hier de link. Voor het aanvragen van een Passo kaart heb je je paspoort gegevens nodig. Wanneer je eenmaal een kaart hebt aangevraagd is het mogelijk om kaarten voor een wedstrijd te kopen, ook wanneer je de kaart nog niet in bezit hebt. Ook bij het kopen van wedstrijdkaarten moet je je paspoortnummer koppelen aan de gekozen stoelen in het stadion.

Een makkelijkere manier is om kaarten te kopen via ticketwebsites zoals Viagogo. De kaarten zijn iets duurder maar nog steeds heel erg betaalbaar en het scheelt een hoop gedoe.

Tip 1: Wedstrijd uitverkocht? Koop je kaarten hier!

Tip 2: Kijk eerst voor vliegtickets, voordat je kaarten koopt i.v.m vliegtijden en prijzen.

Te veel gedoe of lukt het niet? Boek dan hier alsnog je voetbalreis of koop losse kaarten!