Getafe CF

Getafe CF is een voetbalclub uit de gelijknamige dorpje Getafe. Dit is een voorstad van de Spaanse hoofdstad Madrid. De club is op 8 juli 1983 opgericht en het speelt de thuiswedstrijden in het stadion Coliseum Alfonso Pérez. Het Coliseum Alfonso Pérez biedt plaats aan 17.700 euro.

Sinds 2017 speelt Getafe CF, na een jaar een divisie lager te hebben gespeeld, weer in de Primera Division. De club is de laatste jaren uitgegroeid tot een stabiele middenmoter in een van de zwaarste competities van Europa. Hierdoor speelt Getafe CF af en toe Europees voetbal.

De voorstad Getafe is vanuit het centrum van Madrid goed bereikbaar. Met het openbaar vervoer doe je er ongeveer 30 minuten over (van Plaza de Mayer in Madrid). In Getafe is niet zo veel te beleven, dus ik zou niet adviseren om daar te verblijven. Het is dus een leuk uitstapje om toe te voegen aan een weekend Madrid. Ik heb zelf in een weekend een wedstrijd van Getafe CF bezocht en Atletico Madrid.

Hoe kom ik aan kaarten voor Getafe CF?

De website van Getafe CF is helaas alleen in het Spaans. Dit komt omdat Getafe niet vaak wordt bezocht door toeristen op de wedstrijden tegen Real Madrid en FC Barcelona na. Het speelschema is via volgende hier te vinden. Ongeveer 30-15 dagen voor de aanvang van een wedstrijd gaan de kaarten in de verkoop. Kaarten kun je kopen door op Entrada’s te klikken. Een directe link naar de ticketshop vind je hier.

Voor het kopen van wedstrijdtickets van Getafe CF heb je geen account nodig. Je kunt gewoon doorklikken en gelijk betalen. Let wel: alleen een creditcard wordt als betaalmiddel geaccepteerd. De kaarten worden per mail naar verstuurd en dienen uitgeprint meegenomen te worden.

Wanneer een wedstrijd niet is uitverkocht kun je vanaf 4 uur voor de start van een wedstrijd ook kaartjes kopen bij de kassa aan het stadion. Echter, de wedstrijden tegen FC Barcelona, Real Madrid en Atletico Madrid zijn heel snel uitverkocht en komen niet in de vrije verkoop. Voor het stadion zijn er meestal wel een aantal handelaren die hun kaarten verkopen. Als je dat risico niet wilt lopen kun je het beste van te voren kaartjes kopen via een ticketplatform. De kaartjes zullen daar meestal iets goedkoper zijn dan bij de handelaren voor het stadion.

Tip: Wedstrijd uitverkocht? Koop je kaarten hier!

(TIP) te veel gedoe of lukt het niet? Boek dan hier alsnog je voetbalreis of koop losse kaarten!