FC Barcelona

 

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

FC Barcelona afkomstig uit de gelijknamige stad Barcelona en speelt zijn wedstrijden in het wereld beroemde stadion Camp Nou. Het stadion biedt plaats aan 99.050 toeschouwers en is bijna elke wedstrijd volledig uitverkocht.

De grote aartsrivaal is Real Madrid. De wedstrijd van deze twee rivalen tegen elkaar wordt El Clasico genoemd en staan garant voor spektakel en sfeer.

Thuiswedstrijden van FC Barcelona, buiten de topwedstrijden, zijn niet heel erg sfeervol als je het vergelijkt met andere voetbalclubs zoals Atletico Madrid, Borussia Dortmund en vele Engelse voetbalclubs. Een wedstrijd van FC Barcelona is zeker de moeite waard, omdat het topvoetbal is en het is een imposant stadion. Het zien spelen van alle wereldtoppers zoals Messi en Suarez is zeker bijzonder om mee te maken.

Hoe kom ik aan kaarten?

Thuiswedstrijden van FC Barcelona worden vaak bezocht door heel veel toeristen. Dit komt waarschijnlijk doordat deze bereid zijn om een hogere ticketprijs te betalen de ‘socios’. Op El Clasico na, is het daarom mogelijk om voor veel grote wedstrijden aan kaarten te komen.

Via de ticketpagina op de homepage staat het wedstrijd- en verkoopschema voor de thuiswedstrijden. De tickets die je koopt, kan je thuis uitprinten.

Bereikbaarheid

Camp Nou is met het openbaar vervoer goed te bereiken. De snelste optie is via het metronetwerk van Barcelona. Lijn 3 (uitstappen bij Maria Cristina of Les Cortes) en lijn 5 (uitstappen bij Collblanc of Badal) brengen je naar het stadion.

Ook met de bus kan je Camp Nou bereiken. De volgende buslijnen kan je dan pakken: 7, 15, 43, 67, 68, 74, 75, L12, L50, L60 en L62.

Tip: Wedstrijd uitverkocht? Koop je kaarten hier!

Tip 2: Kaarten voor Champions League wedstrijden van FC Barcelona zijn vaak vrij eenvoudig te verkrijgen, omdat veel socios met een seizoenskaart geen geld hebben om ook nog de duurdere Champions League kaarten aan te schaffen.

Tip 3: Als je na de wedstrijd geen haast hebt, kies er dan voor om bij het stadion nog ergens wat te drinken of te eten met de locals. De metrostations staan dan overvol en dan sta je zo 30-60 min vast in de warme tunnels van de metrostations.

Tip 4: Kijk eerst voor vliegtickets, voordat je kaarten koopt i.v.m vliegtijden en prijzen.

Te veel gedoe of lukt het niet? Boek dan hier alsnog je voetbalreis of koop losse kaarten!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.