Liverpool FC tickets

Liverpool FC tickets zijn zeer schaars. Dit komt omdat de club Liverpool FC een enorme aantrekkingskracht heeft op de buitenwereld. Over de hele wereld komen om de week voetbalsupporters naar Anfield Road. De thuiswedstrijden worden gespeeld in het legendarische stadion Anfield gelegen in de wijk Anfield. Wat veel mensen niet weten is dat stadsgenoot Everton eerder op deze locatie speelde. De aartsrivaal werd echter verbannen uit het stadion Anfield vanwege problemen met de verhuurder. Sinds 1872 is Anfield de thuishaven van Liverpool FC. Lees hieronder hoe je zelf aan kaarten voor Liverpool kunt komen.

Tickets Liverpool bestellen

Het stadion biedt plaats aan 53.394 toeschouwers en staat bekend om zijn sfeer en het clublied ‘You’ll never walk alone’ dat voor elke thuiswedstrijd uit volle borst wordt meegezongen door het thuispubliek. Het stadion bestaat uit vier tribunes: The Spion Kop, Main Standard, Centenary Stand en Anfield Road. Achter het doel op de tribune Spion Kop (ook wel The Kop genoemd) staat de fanatieke aanhang van Liverpool FC.

Hoe kom ik zelf aan Liverpool kaarten?

Liverpool kaarten zijn zelf simpelweg bijna niet te krijgen, omdat de club een hele grote achterban heeft met trouwe aanhang. Wanneer je wilt weten wanneer Liverpool FC speelt kan je op de homepage het speelschema en programma vinden.

Alle thuiswedstrijden zijn stijf uitverkocht. Het is daarom onmogelijk om via de ‘General Sale’ aan tickets te komen. Er zijn een aantal mogelijkheden om aan Liverpool FC kaarten te komen:

  1. Voor 40 pond per seizoen kan je lid worden (Full Membership) van Liverpool FC en heb je voorrang op de ticket verkoop. Dit houdt in dat bij thuiswedstrijden voor de Premier League de mogelijkheid hebt om één van de 8500 kaartjes te kunnen bemachtigen. Wanneer je lid bent geworden kun je hier kaarten kopen, al is de kans niet groot dat je tickets kan kopen. Liverpool FC werkt met een puntensysteem, per bezochte wedstrijd krijg je één punt. De kaartverkoop start altijd voor het voetbalseizoen en voor de 2e seizoenshelft, de leden met 13+ (punten uit het vorige seizoen) mogen als eerst kaarten kopen daarna volgt de sale voor members met 4+. Door dit systeem is het erg moeilijk voor nieuwe leden om tickets te kunnen kopen.
  2. Liverpool FC biedt ook hospitality packages aan om thuiswedstrijden te bezoeken. Dit zijn pakketten waarbij een ticket, minimaal één hotelovernachting inclusief zijn. Ook heb je packages zonder overnachting maar met wedstrijdticket, rondleiding en diner. Prijzen variëren van 275 pond tot 850 pond.
  3. Via de Nederlandse supportersvereniging van Liverpool ‘The Dutch Brand’ kan je ook kaarten kopen. Voor ongeveer 300-350 euro krijg je een lidmaatschap, kaartje een overnachting en nog wat kleine extra’s.
  4. Een Nederlander heeft vlak bij het stadion een bed-and-breakfast. Voor 190-250 pond biedt hij 2-3 nachten aan inclusief een wedstrijdkaartje aan voor Liverpool.

Op een andere manier aan Liverpool tickets komen?

Tip 1: Heb je geen zin in al dit zoekwerk of is een wedstrijd uitverkocht? Dan zijn er verschillende Nederlandse aanbieders die verzorgde voetbalreizen naar Liverpool en losse tickets aanbieden. Check hun betrouwbare aanbod hier!

Tip 2: Probeer eens kaarten te krijgen voor het uitvak. Vaak is het uitvak niet uitverkocht! Probeer op de website van de uitspelende club tickets te kopen of benader ze telefonisch/ via e-mail.

Tip 3: Kijk eerst voor vliegtickets, voordat je kaarten koopt i.v.m vliegtijden en prijzen.

Te veel gedoe of lukt het niet? Boek dan hier alsnog je Liverpool voetbalreis of koop losse tickets!

Liverpool tickets
Liverpool tickets met uitzicht op de KOP Tribune

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.